top of page

Pannetje herfst!

Buiten begint alles nu echt te verkleuren.

Warme rood tinten en een felle oranje gloed vaak door de zon en wind tot dwarlende gouden blaadjes gemaakt.

Ik hou van de herfst, de kleur en de dauw parels op spinnenwebben de mist over de weilanden . Maar webben vind ik mooi keurig tussen hout en blaadjes maar niet in mijn gezicht en al zeker geen spin in mijn vizier:)brrr


s'morgens vertrekken met je jas hoog dicht en smiddags nog in de zon een terrasje kunnen pakken.

Heerlijk alles op een dag! Oké ,dat is het perfecte plaatje dan , natuurlijk regent het soms ook de hele dag en mopper ik er op.

Als ik toch auto even pak omdat ik niet nat wil regenen de zon dan de hele dag schijnt.


Ik vind het mooier dan de hele zomer een strak blauwe hemel.

Al is dan picknick en bbq fantastisch natuurlijk , wandelen in de koelte van het bos en lange avonden kletsen in de tuin met een heerlijk wijntje. (Deze zomer was dat vooral achter de ventilator en met je voeten in het water ;))In de herfst ziet je menu er ook anders uit de frisse salades van de zomer maken plaats voor de wat stevigere kost. Voor erwtensoep vind ik het nog te vroeg maar een dahl of een pompoensoep die gaan er zeker al in.

(Natuurlijk de onbespoten pompoenen van Hendrik waar we al eerder over schreven)


Ook gaat de oven vaker aan voor schotels en zelf weer gaan bakken van cake en bagels . Dubbel voordeel het ruikt heerlijk in huis en ik zet dan na het bakken de oven gewoon open zodat de rest warmte in huis komt.


Een vriend had deze week een heerlijke Dahl gemaakt (zie foto boven) ik was te gast en hoefde (lees mocht) niks doen dan behalve genieten , ik kan je verklappen het was heerlijk , zal het recept nog lospeuteren .


Dat deed mij vandaag denken aan een pakket wat wij vorig hadden samen gesteld voor een architect bureau uit Goes.

Een soeppakket alles er bij wat je nodig hebt voor de maaltijd.

Zelfs een recept en de kruiden waren toegevoegd .


Naast alles voor de soep ook een pannenkoekenmix en lekker flesje sap.Zelfs een schort in de prachtige kleur oranje ontbrak niet. Van de schort is het bedrag volledig gegaan naar de meiden van koken voor KiKa! Wat een geweldige waardering van de Personeelsvereniging voor iedereen en wat super leuk om te maken.


Ik geniet dan ook om op een zondag ochtend even met bakje koffie ,een kat op schoot te kijken naar foto's van pakketten die niet standaard zijn,een bijzonder verhaal of mensen die je ontmoet hebt in de winkel. Zelfs een ontroerende mail uit Amerika van een lieve dame , haar dochter opgenomen naar zwaar ongeluk in revant, en haar dagelijkse loopje naar ons was voor wat fruit of een sapje en even een praatje.

Ze schreef dat de simpel bezoekjes haar zo goed had gedaan. In een land waar ze de taal niet sprak en niemand kende. Het gaat hun beiden nu goed en thuis in the states.


Dan hou ik zo van van mijn job.

mijn pannetje herfst , alle kleuren en geuren en warmte in een seizoen.


Vanavond vul ik mijn pannetje met een heerlijke linzensoep en morgen gaan we weer mooie pakketten samen stellen voor de kerstdagen maar vandaag geniet ik van de herfst..


Fijn weekend

Els

155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page