top of page

Streekproducten uit Zeeland

WE❤️️ZEELAND

Van kleine lokale winkel, naar begrip in Goes.

Zeeuwser dan ons ga je het niet vinden!

Zeeland is rijk aan smaken: zoet en zout, hartig en pittig. Laat je verleiden door de vele streekproducten hier in Zeeland!

Al onze producten komen gewoon uit Nederland. Het liefst halen we het gewoon bij de boeren hier in Zeeland.

 

Duurzaamheid is namelijk tegenwoordig best een dingetje aan het worden en daarom ben je er bij ons er zeker van dat de producten uit de buurt komen en geen onnodige kilometers hebben gemaakt.

Kijk maar eens goed rond in onze boerderijwinkel in Zeeland. Overal waar je een streekproduct tegenkomt, kun je de rijkdom van Zeeland ontdekken en een stukje Zeeland proeven!

Wat zijn streekproducten uit Zeeland überhaupt?

Regionale levensmiddelen zijn grondstoffen of voedingsmiddelen die afkomstig zijn uit Zeeland, zoals bijvoorbeeld soorten jam, bakmixen, bieren, mosterd, wijn en snoepje.

 

Onze streekproducten worden hier in Zeeland verwerkt, verpakt en gedistribueerd. Hun korte transportafstanden betekenen meestal een lagere CO2-uitstoot. Ongeveer twee derde van de consumenten geeft de voorkeur aan levensmiddelen uit de eigen streek.

Hoor jij er ook bij?

DSC03029.jpg
DSC00127.jpg

Seizoensgebonden streekproducten in Zeeland kopen

Waar is dat mogelijk? Met ons, natuurlijk!

 

Kom eens langs in onze boerderijwinkel in Goes, naast het ADRZ ziekenhuis, en laat je overtuigen door het grote, kleurrijke, verse en buitengewoon smakelijke aanbod van groenten en fruit.

 

Wij hechten veel belang aan verse seizoensgebonden streekproducten. Aardbeien uit Spanje? Tomaten uit Italië? - je zult ze hier niet vinden.

 

We hebben wat het weer en de grond hier in Zeeland kunnen bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat streekproducten uit Zeeland beter smaken. Je weet gewoon waar het vandaan komt.

Streekproducten van de kleine Zeeuwse winkel, naar je thuis!

Je hebt genoeg van smaakloze producten uit de supermarkt of discounter? Je hebt zin in iets “anders”?

 

Dan onderscheid je van de massa en kom bij ons je boodschappen doen!

Bij ons kan je van alles en nog wat vinden. Wij – Boerderijwinkel Buijsrogge in Goes – hebben natuurlijk groenten en fruit, maar ook (biologisch) vlees, zuivel, kaas, sap, bakproducten, cadeauartikelen en nog veel meer.

Begint je maag al te knorren en loopt het water je in de mond? Bij ons ook!

IMG_0107.jpg
DSC02937.jpg

Uniek en lekker – onze streekproducten uit Zeeland.

Dit kun je in onze boerderijwinkel verwachten: bakmixen voor bijvoorbeeld pannenkoeken, oliebollen en stroopwafels, diverse biersoorten van Barbier, groentechips, jam, kaas, koekjes, kruiden, olie, snoepjes, thee, wijn en natuurlijk onze grote keuze aan frisse groenten en fruit.

Zin in om gezond, lokaal en duurzaam boodschappen te doen?

Ja! Ja! En nog eens ja!

 

Wij willen dat je wekelijkse boodschappen een belevenis worden en daar zorgen wij in onze boerderijwinkel voor. Onze medewerkers staan voor jou klaar en helpen je graag met het vinden van wat je zoekt. Je hebt een vraag over een streekproduct uit Zeeland? Of je wilt een persoonlijk cadeaupakket laten maken?

 

Wij staan altijd klaar om jouw wensen te verwezenlijken.

IMG_0124.jpg
DSC03278.jpg

... verrassend Zeeuws!

Je bent op zoek naar een bijzonder Zeeland-cadeau voor iemand? Verjaardag? Pensioen?

Perfect. Wij creëren het cadeaupakket op maat. Wijnglazen met de Zeeuwse knoop, kaarsen met een Zeeuws meisje, echte boerenkaas, slotbieren, Zeeuwse wafels… wij hebben een grote keuze aan streekproducten uit Zeeland.

Bekijk de voorbeelden op onze website extra voor cadeaupakketten of kom gezellig even langs in onze boerderijwinkel in Goes.

Zo vermijd je met streekproducten uit Zeeland nog meer CO2-uitstoot bij het winkelen

  • Biologische landbouw veroorzaakt tot 20 procent minder CO2 dan conventionele landbouw. Daarom is het het beste te kiezen voor biologische streekproducten uit de regio Zeeland.

  • Ook verpakkingen kunnen ook onnodige CO2 veroorzaken. Kies daarom voor vers streekproducten met weinig of geen verpakking.

  • Bij het vervoer van regionale levensmiddelen wordt niet alleen CO2 geproduceerd door detailhandelaars en producenten, maar ook door consumenten. Vervoer jouw boodschappen daarom indien mogelijk te voet, met de fiets of met bus en trein in plaats van met de auto.

  • Naar schatting belandt een derde van al het voedsel bij het vuilnis in plaats van op het bord - de onnodige emissies van oogst tot bereiding zijn navenant hoog. Probeer daarom zoveel mogelijk te voorkomen dat je voedsel weggooit.

 

Hoe kan je deze vier punten met elkaar verzoenen?

Het is eenvoudig: je kan bij ons biologische producten kopen. En dat zonder verpakkingsafval. En omdat onze winkel zich in Goes bevindt, zijn wij met alle vervoersmiddelen snel en gemakkelijk te bereiken.

Klinkt perfect voor de duurzaamheid, nietwaar?

DSC02148.jpg
bottom of page