top of page

Groenten en fruit in Zeeland

Groenten en fruit uit Zeeland – fris, lekker en gezond op jouw tafel thuis!!

Van kleine lokale winkel, naar begrip in Goes.

Eerlijk voor de boer, het milieu én de klant

Wie? Wat? Waar vandaan? – Het maakt niet uit wat je over een product wilt weten. Jij vraagt en wij geven antwoord. Wij weten waar onze producten vandaan komen en staan in persoonlijk contact met de leveranciers.

 

Bij onze groenten en fruit gaat het niet om massaproducten, de goedkoopst mogelijke productie en de kortst mogelijke levertijden – bij ons staan het product en de kwaliteit hiervan in de focus.

 

Wij willen alles zo goed mogelijk duurzaam houden – dat is eerlijk voor de boer, het milieu én de klant.

We 💙 Zeeland!

Jij wilt een stukje Zeeland kopen?

Perfect! Kom eens bij ons langs en neem een kijkje naar onze grote keuze aan Zeeuwse bakmixen, theedoekjes, wijnglazen, kroepoek, koekjes, kaarsen, sokken, bier, wijn en nog heel veel meer. Wij hebben een breed scala aan Zeeuwse producten dat wij in onze winkel verkopen. Toch wel wat anders dan Lay’s chips of een Mars reep, nietwaar?

 

Zeeuwser dan bij ons ga je het echt niet vinden.

Vanuit de Boerderijwinkel in Goes zijn zelfs cadeaupakketten en fruitmanden van Zeeuwse bodem ontstaan. Nu weten steeds meer bedrijven ons te vinden.

DSC03024.jpg
DSC02914_edited.jpg

Groenten en fruit in Zeeland

Bestelling

Je kunt de groenten en fruit die je wilt zelf samenstellen of kiezen.

 

Bezorgen

Wij leveren ook groenten en fruit in de regio Goes als werkfruit naar jouw bedrijf. Jij bent een particulier? Of je wilt iemand in het ADRZ-ziekenhuis in Goes met onze kleurrijke groenten en fruit verrassen? Ook geen probleem! De levering is snel en de producten zijn veilig verpakt. Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en regionaliteit.

 

Milieuvriendelijk

Onze speciaal voor dit doel ontwikkelde verpakking is bijna volledig plasticvrij, en toch komen uw groenten en fruit vers en onbeschadigd aan.

Vitamine-boost?

Groenten en fruit uit Zeeland smaken niet alleen heerlijk, maar zijn ook onmisbaar voor onze gezondheid en ons welzijn.

 

Zij voorzien het lichaam van waardevolle bestanddelen en kunnen ziekten voorkomen: het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, beroerten en bepaalde vormen van kanker. Het is ook mogelijk dat groenten en fruit tegen dementie, osteoporose, reumatoïde artritis en bepaalde oogziekten en astma beschermen.

Een ander voordeel is dat het eten van veel groenten u kan helpen een gezond gewicht te behouden of zwaarlijvigheid te verminderen. Dit komt omdat de meeste groenten weinig calorieën bevatten en je goed vullen. En wie overgewicht vermijdt, vermindert ook aanzienlijk zijn risico op diabetes type 2.

 

Zin in om gezond te eten én iets goeds voor jouw gezondheid te doen?

IMG_0107.jpg
IMG_0191 - kopie.jpg

Wat is het verschil tussen groeten en fruit?

Eén van de gangbare onderscheiden is het idee dat fruit hoofdzakelijk rauw wordt gegeten, terwijl groenten altijd moeten worden gekookt. Fruit zoals appels kunnen echter worden gekookt in de vorm van een geroosterde of gebakken appel, terwijl groenten zoals komkommers, tomaten, paprika's en koolrabi vaak rauw worden gegeten.

 

Een ander verschil tussen groenten en fruit is de veronderstelling dat fruit de vrucht is van een plant, terwijl groenten wortels, bladeren of andere delen zijn. Maar ook hier kunnen talrijke uitzonderingen worden genoemd: Zo zijn courgettes, paprika's, tomaten of pompoenen botanisch evenzeer vruchten als appelen of peren.

 

Het meest sluitende onderscheid wordt gemaakt door een botanische definitie: vruchten zijn de vruchten en zaden van overblijvende planten, zoals struiken of bomen. Deze planten bloeien elk voorjaar en produceren dan nieuwe vruchten. Van appelbomen of bessenstruiken kunnen in de loop der jaren steeds weer nieuwe vruchten worden geoogst. Groenten daarentegen zijn plantendelen die slechts één keer kunnen worden geoogst en uiterlijk na twee jaar afsterven. Groenten moeten dus steeds opnieuw worden gezaaid of geplant. Maar ook hier zijn er uitzonderingen: Groenten zoals asperges en artisjokken, bijvoorbeeld, zijn meerjarige groenten.

“5 per dag”

Groenten en fruit bevatten talrijke vitaminen, mineralen en vezels – en ook veel secundaire plantaardige verbindingen.

De voedingsvereniging beveelt “5 per dag” aan, d.w.z. dagelijks drie porties groenten (ca. 400 gram) en twee porties fruit (ca. 250 gram) eten. Eén portie is ongeveer de hoeveelheid die in de palm van je hand past.

Aangezien de verschillende soorten groenten en fruit zeer verschillende ingrediënten bevatten, moet de hele kleurrijke variatie aan groenten en fruit die wordt aangeboden, worden gebruikt.

Zin in onze fruitmanden?

IMG_0124.jpg
2018_05_Boerderij Buijsrogge_056.jpg

Het verhaal van onze groenten en fruit in Zeeland

Krom, te klein, de verkeerde kleur – omdat groenten en fruit niet “perfect” zijn, hoef je hun niet zomaar weg te gooien.

 

Er zijn bedrijven die precies uit deze groenten en fruit in Zeeland geweldige producten creëren, zoals de Potverdorrie-Dip. Het is een echte aanrader! Of de kleurrijke bagels die bestaan uit verschillende groenten van de Spelt Bakkers. Ze zijn superlekker en vormen een heel bijzonder ontbijt of dessert.

 

Er zit iets geweldigs in voor iedereen!

En het goede verhaal erachter maakt het niet zomaar lekker, maar bijzonder lekker!

Wij begonnen eens met een kersenkraam langs de kant van de ’s-Gravenpolderseweg en zijn inmiddels uitgegroeid tot een boerderijwinkel met een ruim assortiment: wij hebben groenten, fruit, Zeeuwse artikelen, fruitmanden en (kerst)pakketten.

Volg je ons al op Instagram, Facebook & Co.?

DSC01081.jpg
bottom of page