Muizen

Muisjes zijn voor de meeste mensen niet de meest favoriete beestjes. Behalve als er een kindje wordt geboren :) dan strooien we in alle kleuren met muisjes .


Maar muisjes brengen soms ook iets leuks op je pad.

Hendrik Bosselaar (landbouwbedrijf Bosselaar) kwam een paar jaar  geleden bij de Boerderijwinkel Buijsrogge langs en vroeg of wij nog pompoenen konden gebruiken voor de winkel.

Wat bleek : muisjes hadden niet gewoon de hele pompoen op gegeten maar net een knabbel uit  de heerlijke oranje lekkernij genomen. Hierdoor ontstond een heel klein litteken op de pompoen. Niks mis mee je kan hem gewoon eten en de heerlijkste gerechten van maken. 

Maar helaas de consument die wil super gave pompoenen. 


Hendrik met eetpompoen


Grote kisten met pompoenen kwamen bij de winkel en sindsdien hebben we pompoen voor de maaltijd maar ook voor de sier en daarnaast bolchrysanten van Zeeuwse bodem en een goed verhaal. 

Want wij kijken verder en vinden rechtstreeks  van de boer erg belangrijk. 


Sierpompoenen


Vanaf dit weekend zijn ze dan ook weer volop te krijgen de pompoenen van Hendrik; sierpompoenen of de bekende oranje pompoen en de flespompoen (recept onder aan van Paniek_indekeuken) 


Wij zijn blij dat Hendrik geen last meer heeft van de muizen plaag. Al zal er dit jaar rond november weer met muisjes gestrooid worden in huize Bosselaar maar dan op een beschuitje. 

En hopen ze een zeeuws landgenootje welkom te heten. 



Inge en Hendrik Bosselaar



Recept van ;


Wij mochten dit heerlijke recept plaatsen van Paniek_indekeuken (te vinden op Instagram) 



Aniek Buijsrogge (Paniek_indekeuken)


Ze is diëtiste en verteld vol passie over eten.

Omdat ze zelf pds heeft en weet dat veel mensen worstelen met heerlijk en fantasierijk koken is ze begonnen met een persoonlijk blog met geweldige recepten die wij allemaal kunnen eten. 

Dus geen Paniek meer in de keuken maar weer lekker passievol koken. 


Nodig:

1 flespompoen

Geitenkaas

Granaatappelpitjes

Peterselie 

Pijnboompitten 

Quinoa


Te doen:

Verwarm de oven op 220 graden

Snijd de flespompoen in 8 stukken en besprenkel ze in met olijfolie en wat peper en zout.

Plaats de pompoen in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten.

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat.


Haal de pompoen uit de oven als deze zacht is en verdeel het op het bord en versier met de toppings. 


Natuurlijk kan je variëren en bv stukjes gerookte zalm toevoegen. 

Eet smakelijk



120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven