top of page

Even voorstellen …..

Bijgewerkt op: 25 aug. 2022


In deze rubriek laten wij onze eigen boeren, leveranciers en makers aan het woord, want ja wie kan nou beter vertellen … precies

Deze keer Boris van de Zeeuwse Kip en het Zeeuwse Hert. Een genius bedrijf uit wolphaartsdijk die hardwerkend aan een zelfvoorzienende boerderij en ook aan de weg aan het timmeren zijn met Zeeuwse wijn.

Tijdens een werk bezoek mocht ik al voor proeven en dat gaat zeker een succes worden.


Boris aan het woord:

De Zeeuwse Kip

Door te kiezen voor De Zeeuwse Kip kiest u voor kippenvlees rechtstreeks van onze boerderij.

“Als boer ben ik trots op onze producten en trots op de duurzame manier waarop wij boeren. Doordat we ook rechtstreeks aan de consument en andere boerderijwinkels verkopen is de keten klein en heeft het vlees een duidelijke herkomstgarantie.


Na een kennismaking op de Horecabeurs in Goes met Frans Buijsrogge en een kritisch vragenuurtje van Els mochten wij 2 jaar geleden voor het eerst onze producten naar Boerderijwinkel Buijsrogge gaan brengen. Met veel plezier rijden we iedere week naar Goes om de winkel te bevoorraden met heerlijke kipproducten en de reacties te horen van de klanten.


Onze kippenboerderij is gelegen midden in het hart van Zeeland, in het rustieke Wolphaartsdijk, op een steenworp afstand van Goes.

Hier krijgen onze kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijk op te groeien. De eieren worden uitgebroed op de boerderij, het voer wordt door onszelf gemaakt met veel eigen granen en bonen en de kippen krijgen de mogelijkheid om naar buiten te gaan.


De Zeeuwse Kip biedt het hele jaar door een constante kwaliteit kippenvlees en de herkomst is een mooi verhaal om aan tafel te kunnen vertellen! De Zeeuwse Kip is een echt Zeker Zeeuws streekproduct.”


Boris NoordhoekBoerderijwinkel Buijsrogge biedt een divers assortiment kippenvlees van De Zeeuwse Kip aan: hele kip, dijenvlees, kipkarbonade, drumsticks, vleugels, kipfilet, kippenbouten en sinds kort ook gerookte kipfilet en kipworstjes!


Kijk voor meer informatie over de boerderij op www.dezeeuwsekip.nl

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page